考生在线咨询

湖南成考网微信公众号 湖南成考网微信公众号
前往顶部∧
    迎接拜访湖南成考网!本网站为平易近间交换网站,重要为广大年夜考生供给报考指导办事,网站信息仅供进修交换应用,官方信息以湖南省教导测验院www.hneao.edu.cn/为准。
  • 咨询德律风:0731-85468015
城市:
成考体系:
地点地位:湖南成考网 > 试题题库 > 专升本 > 注释

2016年湖南成人高考专升本英语测验真题及答案解析(三)

2019-05-08 15:34:26   来源:湖南成考网    点击:
作者:傅师长教员
  Ⅳ.Reading Comprehension(60 points)

  Directions:There are five reading passages in this part.Each passage is followed by four questions.For each question there are four suggested answers marked A,B,C I Choose the best answer blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.

  Passage One

  Alexia Sloane,a l0一year-old girl,lost her sight when she was two following a brain disease But despite her disability she has excelled at languages is already fluent in English,French,Spanish Chinese。is learning German.

  Now she has experienced her dream job of working

  as an interpreter after East of EnglMEP(欧盟议员)

  Robert Sturdy invited her to the parliament building in Brussels,thus becoming the youngest interpreter to work at the European Parliament.

  “She was given a special permit to get into the

  buildin9,where there is usually a minimum age requirement of l4.sat in a booth listening and

  interpretin9,”said her mother,Isabelle.“The other

  interpreters were amazed at how well she did as the

  debate was quite complicated many of the words

  were rather technical.”

  Alexia has been tri-lingual since birth as her

  mother,a teacher,is half French half Spanish,while her father,Richard,is English.She started talking communicating in all three languages before she lost her sight but adapted quickly to her blindness.By the age of four,she was reading writing in Braille(盲文).When she was six。Alexia began to learn Chinese.The girl is now learning German at school in Cambridge.

  Alexia has been longing to be an interpreter since

  she was six she chose to go to the European Parliament as her prize when she won a young achiever

  of the year award.She asked if she could shadow interpreters Mr.Sturdy agreed to take her along as his guest.

  Alexia worked with the head of interpreting had

  a real taste of lire in parliament.“It was fantastic lm absolutely determined now to become an interpreter,she said

  36.What does the passage tell about Alexia Sloane?

  A.She is very proud of her parents.

  B She has learned five foreign languages.

  C.She is a quick learner of languages.

  D. She has difficulties with language learning.

  答案:C

  37. Why did Alexia need special permission to enter the

  parliament building?

  A. She was not in a state of good health.

  B. She could not afford the admission fees.

  C. She did not meet the age requirement.

  D. She did not have an adult to accompany her.

  答案:C

  38. What did Alexia want to do after she got the award?

  A. To travel to other European countries.

  B. To visit the European Parliament.

  C. To apply for a position in the government.

  D. To study German at Cambridge University.

  答案:B

  39. The tone of the passage can be best described

  as

  A. Critical

  B. admiring

  C. Understanding

  D. Doubtful

  答案:B

  Passage Two

  Generations of Americans have been brought up to

  believe that a good breakfast is essential to one's life. Eating breakfast at the start of the day, we have been

  told,told again, is as necessary as putting gasoline in the family car before starting a trip. But for many people, the thought of food as the first thing in the morning is never a pleasure So despite all the efforts,they still take no breakfast.

  Between 1977 1983, the latest year for which figures could be obtained, the number of people who didn't have breakfast increased by 33%from 8.8 million to 11.7 million--according to the Chicago-based Market Research Corporation of America. For those who dislike eating breakfast, however, there is some good news.

  Several studies in the last few years have shown

  that,for adults especially, there may be nothing wrong with omitting breakfast. "Going without breakfast does

  not affect work,"said Arnold E.Bender, former professor of nutrition at Queen Elizabeth College in London, "nor does giving people breakfast improve work. " Scientific evidence linking breakfast to better health or better work is surprisingly inadequate(不充分) ,most of the recent work involves children, not adults. "The literature," says one researcher, Dr. Earnest Polite at the University of Texas, "is poor."

  40. Which of these is mentioned in the second paragraph?

  A. The number of the people who skip breakfast has

  increased.

  B. Many people fill their cars with gasoline in the

  morning.

  C.8.8 million people got involved in a study on

  eating habits.

  D. A company carried out a research in 1983.

  答案:A

  41. Which is closest in meaning to the underlined part?

  A. Having breakfast does not improve work, either.

  B. Giving people breakfast improves work.

  C. Going without breakfast can improve work, too.

  D. Having breakfast does improve work.

  答案:A

  42. What does the word "literature" in the last sentence

  refer to?

  A. Modem American literature.

  B. Any printed materials.

  C. Written works on a subject.

  D. Stories, poems plays.

  答案:C

  43. Which of the following statements best summarizes the writer's conclusion about the function of breakfast?

  A. Omitting breakfast helps improve work.

  B. Eating breakfast is absolutely necessary.

  C. Scientists have produced sufficient evidence in support of breakfast.

  D. There isn't strong evidence to prove that breakfast

  is a must.

  答案:D

  Passage Three

  When you stretch out in the sun you can do one

  of the three things: you can use no sun tan oil, an

  ordinary sun tan oil; or Bergasol.

  If you don't use any sun tan oil when you're in

  the sun, you will burn surprisingly quickly. If you use

  an ordinary sun tan oil, you will protect your skin to a lesser or greater degree.How much protection depends on the "protection-factor number" on the bottle. Some oils block out so many of the sun's rays you can stay in the sun all day without burning but you won't go very brown,either.

  Bergasol will protect your skin like an ordinary

  sun tan oil. It also has a tan accelerator that speeds up the rate at which the sun activates the skin cells that produce melanin(黑色素). It is melanin that gives the skin its brown colour. Bergasol enables you to go

  brown faster,am as the days pass the difference will become more obvious.Unfortunately, this special formulation isn't Cheap to prepare.So Bergasol is rather more expensive than ordinary sun tan oil. However, the price looks more attractive as you do.

  Bergasoi

  It makes you go brown faster

  Protection Many people imagine that "cover-up" means you don't get a tan. Nothing to show for your holiday.

  Not so. With "cover-up", you can get brown if

  you want to. The point of "cover-up" is to protect

  your skin from the harmful rays of the sun which,

  according to the experts ,make your skin look older.

  That's what Solex Cover-up is all about--protection for your skin. It has a Sun Protection Factor 8, which makes it suitable for anyone. Find out how it works for you by consulting the Solex Sun Chart. On sale wherever Solex is. With Solex Cover-up, you can tan as slowly as you like. As gently as you like. with much less

  chance of peeling. Your tan will look better. Your

  skin will stay young longer.

  Solex

  Gentle tan.., full protection

  44. What can we learn from the second advertisement?

  A. It is easy to get a suntan in summer.

  B. Suntan is regarded as a sign of protection.

  C. Sunlight could make one look older.

  D. Everyone wants to get a suntan from holiday.

  答案:C

  45. Why is Solex suitable for everyone?

  A. Its price is more attractive.

  B. It can be used to relieve sunburn.

  C. It can make the skin cells more active.

  D. It has a mild protection factor.

  答案:D

  46. Compared with Solex, Bergasol__

  A. helps one go brown more quickly

  B. better protects one's skin

  C. is more competitive in price

  D. is a better sun tan oil

  答案:A

  47. What is the most attractive feature of Solex Cover-up?

  A. It helps one get a more beautiful tan.

  B. It is often on sale in supermarkets.

  C. It blocks out more sun's rays than other oils.

  D. It helps one tan gradually gently.

  答案:D

注:详细内容及信息以湖南省教导招生测验院为准

未经授权不得转载,如需转载请注明出处。

转载请注明:文章转载自 湖南成考网 [http://melokoton.com/]
本文关键词: 成人高测验题   成人高考英语   成考英语  
本文地址:http://melokoton.com/show-1030-6600-1.html

上一篇:2016年湖南成人高考专升本英语测验真题及答案解析(二)
下一篇:2016年湖南成人高考专升本英语测验真题及答案解析(四)

湖南成人高考晋升便捷办事

【测验时间:10月26、27日】

2019湖南成考报名体系 成人高考罕见成绩
距2019全国成人高考:仅剩 68
【请广大年夜考生提早备考】
参加湖南成考公众号
湖南成考网
微信公众号
(扫一扫参加)
参加湖南成考交换群

扫一扫参加微信交换群

与考生自在互动、并且能直接与资深师长教员停止交换、解答。